menu1 menu2 menu3
 
         
 

Foliedruk en Offset

   
 

First Cards ontwerpt en produceert ook reeksen kaarten met originele en uiteenlopende motieven, aan de hand van foliedruk of offsetdruk.

De opmaak van de teksten en illustraties gebeurt op de computer. Het definitieve bestand wordt door blootstelling op even veel films als er kleuren zijn overgezet. Dan kunnen verschillende drukprocédés worden toegepast.

Foliedruk

Een dun laagje metaalfolie (goud of zilver) wordt met een film via warmte op het papier geperst.Deze techniek verleent de kaarten een hoge graad van veredeling. Dit is het enige procédé dat het metaalachtig uitzicht van goud of zilver kan weergeven, wat onmogelijk is met traditionele offset.

Offsetdruk

Met gravure kan op reliëf gespeeld worden, terwijl offsetdruk een bijna vlak resultaat oplevert. Maar dit procédé maakt dan weer de druk van schier eindeloze motieven en tekeningen mogelijk.

Bij een vierkleurendruk (alle kleuren) zullen er vier nuttige films zijn (cyaan, magenta, geel, zwart) om het origineel er als een foto te doen uitzien.

Deze films dienen daarna voor de belichting van offsetplaten uit soepel aluminium met een lichtgevoelig oppervlak waar de op de film gedrukte motieven in dringen.

Op de drukpers wordt de plaat op een cilinder vastgemaakt. De inktroller wordt van inkt voorzien. Deze inkt wordt aangebracht op de belichte delen van de offsetplaat. Deze brengt de geïnkte afbeelding over op een rubberdoek dat ze op zijn beurt op het papier afdrukt.

   
       
 

Webdesign © Big Ben Media

 Kaarten uitsluitend beschikbaar bij drukkers, verkopers van papierwaren en erkende doorverkopers.